Keyless Sleutels

Dit zijn sleutels waarmee je de auto kunt starten zonder daadwerkelijk een metalen sleutel in een slot te steken en draaien.

We onderscheiden 2 systemen een waarbij je de afstandsbediening op een specifieke plek in het dashboard moet klikken, veel gebruikt bij BMW en Mini en ook Toyota en Nissan. Deze werken met een transponder eigenlijk gelijk aan de gewone sleutels met start onderbreker. Alleen met chips met een veel betere encryptie.

Bij de nieuwste systemen kun je de afstandsbediening gewoon in je zak houden en kun je de auto starten dmv een drukkop als de startblokkering herkent dat de sleutel zich in de auto bevind.

Toch hebben beide systemen in de regel ook nog een mechanische noodsleutel ingebouwd om in geval van nood toch in de auto te kunnen komen. Bij de 2 de variant van het keyless syteem zit in de afstandsbediening buiten de zender die van uit de broekzak zich kan identificeren bij de auto en die op de batterij van de sleutel werkt. ook nog een transponder die batterij loos op korte afstand werkt ,net als bij de eerste variant. Indien de auto niet wil starten op de normale manier met deze sleutel moet je hem op een in het instructieboekje aangegeven plek houden tegen het dashboard om zo alsnog te kunnen starten. zo kun je met een lege batterij of een zender die in het water heeft gelegen toch nog weg komen.

De prijzen van deze sleutels lopen erg ver uit elkaar en beginnen bij €170,- maar de meesten overschrijden de €250 euro niet.